4 db zsenge karalábé, levele is,
1 kg pulyka darálthús,
1 hagyma,
1 főzőtasakos rizs,
tejföl
1 kanál liszt,
só, bors pár csipetnyi
némi fokhagyma delikát
1 tojás nyersen
A karalábét megpucolom, kiskanállal kivájom a közepét, levágom a tetejét mint egy sapkát, a hagymát megpárolom, ráteszem a darált húst. Sózom, fűszerezem, fehéredésig párolom, majd kifőzök 1 gyors rizst és azt is hozzá keverem.
Majd összefogom 1 nyers tojással, ez lesz a töltelék.
Megtöltöm hússal a karalábékat, ráteszem a tetejét és egy hurkapálcával letűzöm.
Vízbe teszem és megfőzöm, mellé teszem a zsenge leveleket is és a kivájt darabokat is, ami jó ízt ad neki!Mikor megfő a karalábé, leszűröm a leveleket kiszedem és 1 kanál liszttel és tejföllel behabarom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!