4 db nagy kelkáposzta levél,
1 közepes vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
50 dkg darált hús, főtt rizs ízlés szerint, ez ki is maradhat, 20 dkg füstölt szalonna,
só,
bors,
szerecsendió,
1 cs. bacon szalonna
Kelkáposzta leveleket sós vízben 1-2 percig főzzük, leszűrjük.
Ha kihűlt a nagy ereket kivágjuk belőle.
Vöröshagymát üvegesre párolunk, szalonna kisült zsírján, 1 gerezd fokhagyma, majd beletesszük a darált húst, bors, só, szerecsendió és készre pároljuk.
Én ebbe most tettem egy kis főtt rizst is.
Kiterítjük a kel leveleket, rátesszük a tölteléket és szorosan feltekerjük.
A végén baconba tekerjük, jénaiba tesszük és közepes hőn addig sütjük, amíg a szalonna megpirul rajt
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!