Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Toltott kenyértáskák

felvitel dátuma: 2012-07-18 23:04:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1859
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

40 dkg finomliszt

10 dkg Grahamliszt

2 ek burgonyapehely

1 púpozott tk

1 kk cukor

késhegynyi aszkorbinsav

1 dl olaj

2 dl tej

1,5 dl víz

2,5 dkg éleszto

 

Toltelékhez:

sonka

kolbász

sajt

paprika (tobbféle színu is lehet)

sajtkrém

zoldfuszerek (snidling, petrezselyemzold, stb.)

 

Tetejére:

tojás

kulonbozo magok (szezámmag, lenmag, napraforgómag, zabpehely)

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Az élesztot langyos cukros tejben felfuttatjuk. A tobbi hozzávalóval lágyabb tésztát dagasztunk. Figyeljunk, mert lehet, hogy kell bele 1-2 ek víz. Letakarva duplájára kelesztjuk.

Ezalatt elkészítjuk a toltelékeket. A sonkát és a kolbászt apró kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljuk a nagylyukú reszelon. A paprikákat megmossuk, felkockázzuk. A sajtkrémet elkeverjuk a zoldfuszerekkel, kevés sóval és frissen orolt borssal.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, és lisztezett deszkán fél centi vékonyra nyújtjuk, majd 8-10 egyforma négyzetre vágjuk. (Ha kisebb táskákat szeretnénk, akkor 12-14 darabra vágjuk.)

A tojást kettéválasztjuk, a fehérjével bekenjuk a tésztalapok széleit. Minden lap egyik felére teszunk a toltelékbol, ráhajtjuk a tésztalap másik felét, és korben osszenyomkodjuk a szélét.

Sutopapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb a táskákat. Fél órán át kelni hagyjuk, ezalatt a sutot bemelegítjuk 210 fokra.

A tojássárgáját kevés vízzel elkeverjuk, és megkenjuk vele a tészták tetejét, megszórjuk a kulonbozo magokkal. Forró sutoben 20-25 percig sutjuk.

TIPP: A toltelékeket keverhetjuk, lehet tenni sajtot a sonka vagy a kolbász mellé. Tolthetjuk a táskákat éppen csak roppanósra párolt zoldségekkel, kevés olajon megpirított fuszeres darált hússal, amit besamel mártással elkeverunk.

 

(Eredeti recept: Mohakonyhája)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.