Szuperrrrrr!!!!!
1 nagyobb bontott csirke
3 dl hántolt koles
35 dg vegyes zoldség /az enyém fagyasztott volt/
1 hagyma
olaj,
ételízesíto, fokhagymapor, majoránna,
1 nagyobb májpástétom, vagy 20 dg csirkemáj
2 tojás
A csirkébol óvatosan kivágtam a melle húst, az majd jó lesz egy másik fogásba. Vigyázzunk, hogy ne szakítsuk el kozben a bort.
A csirkét besózzuk és legalább egy órát állni hagyjuk.
Kozben a kolest meleg vízben átmossuk, a szuroben hagyjuk kicsit száradni. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a kolest és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a zoldségkeveréket, ízesítjuk és kicsit rotyogni hagyjuk - kozben kevergetjuk, nehogy leégjen, majd a lángot kikapcsoljuk alatta, hagyjuk fedo alatt megpuhulni.
Ha langyosra hult már, hozzákeverjuk a két tojást, a pástétomot és a masszát a csirke bore alá, valamint a hasuregébe toltjuk.
Ha esetleg elszakadt a bore, osszetuzzuk fogvájóval.
Sutozacskóban 90 perc alatt szép pirosra sutjuk. Én elfelejtettem megszurkálni a zacskót, és a végén nem is vágtam szét ........nagyon szépen átsult a csirke alul-felul.
Villanysutoben sutottem, légkeveréssel, tíz-tizenot percig 180 majd folytattam 150 fokon.
Cukorbetegeknek kiváló ebéd!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!