Márton napkor és Húsvétkor mindig készül töltött hús.
A zsemlét tejben áztattam.
Egy fej hagymát lereszeltem,liba zsíron megpirítottam, jó sok apróra vágott petrezselyem levelet adtam hozzá.
A kinyomkodott zsemle ,bors, ételízesítő(saját), kockára vágott főtt tojás,elkapart csirke máj, darált hús , zúzott fokhagyma, felvert nyers tojás került bele.
(A májat elő főztem, leszűrtem elkapartam)
Ezzel a töltelékkel töltöttem meg a liba nyak bőrét
Közepébe félbevágott , főtt tojást dugtam.
Vékonyabb végét spárgával elkötöttem, a vastagabbat bevarrtam.
Vízben elő főztem, jól megszurkálva hogy a levegő ki jöjjön belőle, ne durranjon szét.
Forró sütőbe, zsiradékkal locsolgatva , ropogós pirosra sütöttem.A végén grilleztem.
Mellette csirke combok is sültek, a befűszerezett comb bőre alá került a töltelék.
Laktató étel, tejszínes burgonya püré készült mellé.
Hidegen is fogyasztható.
Frissen sült házi kenyérrel , savanyú uborkával!