A hagymát felaprózzuk, kevés olajban dínszteljük, a megmosott rizset rádobjuk,átforgatjuk,felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és kis lángon félig megfőzzük.
A darált húst a főtt rizzsel, a tojással, a sóval meg a borssal összedolgozzuk, és 9 részre osztjuk. A gombócokat mángoldlevelekbe burkoljuk. A maradék mángoldot laskára vágjuk, és forró olajon megfuttatjuk. Megsózzuk, és amikor levet ereszt, a töltelékeket egymás mellé belehelyezzük, ha szükség kevés vízzel még felöntjük. Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk, majd kiszedjük. A visszamaradt, vágott mángoldot a tejszínnel simára kevert liszttel besűritjük, turmixoljuk, és ha kell, kevés tejjel hígítjuk. A töltelékeket visszarakjuk a szószba, és mégegyszer felforraljuk.