Először a tölteléket készítjük el.
A megtisztított, felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk.
Egy tálba rakjuk a darált húst, a rizsát, a pirított hagymát, belezúzzuk a fokhagymákat, ízesítjük a fűszerekkel.
Alaposan összedolgozzuk.
A mángold leveleket folyó víz alatt jól átmossuk, kicsit lecsöpögtetjük és a levélnyelet levágjuk a vastag főér nyél felőli részét is vékonyra vágjuk, úgy mint a töltött káposzta készítésekor a káposztalevélnél.
Majd egy kevés tölteléket a levél fonákára téve a nyél felőli aljáról szorosan feltekerjük, a két szélét pedig az ujjunkkal betömjük.
Egy fazékba sorakoztatjuk.
Meglocsoljuk a paradicsomlével és felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Meghintjük egy nagy csipet sóval.
Dupla fedő alatt közepes lángon hagyjuk, míg fel nem fő, majd mérsékelt lángon a rizs puhulásáig főzzük. Nekem kb. 30 perc alatt főtt meg, de ez függ a rizs fajtájától is. A lángot elzárva, a fedő alatt a gőzben még tovább puhulnak a töltött levelek.