felvitel dátuma: 2014-12-02 13:44:45
mai nézettség: 1
nézettség: 965
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
25 dkg daralthus ( en pulykat hasznaltam)
1 kicsi hagyma aprora vagva
2 nagyobb gerezd zuzott fokhagyma
Aprora vagott petrezselyem izles szerint
So,bors,vegeta izles szerint
1 kk szaritott oregano
Keves fahej
1 kk baharat fuszerkeverek
1 padlizsan
Suteshez: vaj
Tetejere: reszeltsajt
Talalashoz: fűszeres tejföl: tejföl,so,bors,fokhagyma granulat ( ha nincs reszelt fokhagyma),apróra vágott petrezselyem
Sajtszosz ( bolti tasakos)
Tartarmartas: majonéz,mustár,tejföl,bors,olaj,cukor izles szerinti aranyokban kikeverve.
Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 50 perc
Elkészítés:
A daralthust egy talba teve az osszes fuszerrel jol elkeverjuk.
A padlizsant hosszaban felbevagom,es bevagdosom kb 1 ujjnyi tavolsagonkent.keves soval sozom ( vegyuk figyelembe a daralthus is sos!) ,es a vagasokba teszek a toltelekbol.
Vajjal kikent hoallo talban 180 fokos sutoben alufoliaval letakarva 30-40 percig sussuk.Az alufoliat vegyuk le es szorjuk meg a padlizsan tetejet reszeltsajttal.Tegyuk vissza a sutobe es sussuk tovabb 220 fokon addig mig piros nem lesz.
Koretnek parolt rizs vagy salatat keszitsunk.A legutolsó alkalommal fűszeres tejföllel locsoltam meg,ami a kedvencem lett. Fűszeres tejföl: tejföl,apróra vágott petrezselyem,so,bors,fokhagyma granulat.A fűszereket izles szerinti mennyiségben adjuk a tejfolhoz,jól keverjuk össze és locsoljuk meg tálalás elott a töltött padlizsánt vele.
Tetejere tartarartast vagy sajtszoszt is locsolhatunk.
A maradek fuszeres daralthust formaljuk gombocokka es olajjal kikent racsos alju serpenyoben sussuk pirosra
Szakács: evi
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!