2 db közepes padlizsán
30 dkg darálthús (vagy bármilyen maradék sülthús)
1 doboz hámozott konzerv paradicsom
1 fej hagyma
1 evőkanál olivaolaj
só, bors, oregánó
A padlizsánokat megmossuk és hosszába félbe vágjuk. Közepüket kivájjuk, úgy hogy majd meg tudjuk tölteni.
A darálthúst fehéredésig piritjuk (ha maradék sülthúst használunk akkor azt apróra vágjuk) Én pulykasültet használtam.
A kivágott padlizsánt kockára vágjuk, az olajon megfonnyasztott hagymára rakjuk és pároljuk, majd hozzáadjuk a húst. Füszerezzük, borsozzuk és egy doboz hámozott paradicsomot öntük rá. Besűrítjük és a vékonyan kiolajozott tepsibe helyezett padlizsánokat megtöltjük. Tetejére sajtot szórunk.
A vegások hús nélkül is elkészíthetik,
180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!