A húst -én dagadóból szeretem a töltelékeket- megdarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom, és összekeverem a tojással, sóval, borssal, majorannával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel.
A paprikát kicsumázom, és lazán megtöltöm a húsos masszával. A paprikák végeit, kereszt alakban bevágom.
A maradékból, vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázok, és forrásban lévő, enyhén sós vízben, a paprikákkal együtt, kb. 40 perc alatt megfőzöm. A vízbe 1 szál zellerzöldet rakok.
Közben a maradék olajból és lisztből világos rántást készítek, megszórom a maradék pirospaprikával, beleöntöm a paradicsompürét, elkeverem, és felöntöm a gombócok főzővizével. Csomómentesre keverem, sóval, cukorral ízesítem, belerakom a húsgombócokat, majd jól kiforralom.
Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálalom.