1kg darált sertéshús
2fej vöröshagyma
1gerezd fokhagyma
1.5 marék rizs
2tojás
2 sűrített paradicsom konzerv
zsír
liszt
só,bors,cukor,pirospaprika
petrezselyem és zellerzöld
A darált húshoz hozzáreszelem a kétféle hagymát. Beleteszem a félig megfőzzött rizst,a tojást,sót,borsot,pirospaprikát és a petrezselyemzöldet. Jól összegyúrom egy pár paprikát megtöltök vele. A maradékból gombócokat formázok egy nagy lábosba leteszem és forrásban lévő vízzel felöntöm. Ez azért jó,mert hirtelen a forróvíz összekapja a gombócokat. Hozzáteszek pár szál zellerzöldet és puhára főzöm. Amíg ez megtörténik zsírral liszttel rántást készítek,amihez hozzákeverem a sűrített paradicsomot. Ezt azután a gombócokhoz adom és a legvégén megcukrozom. Friss fehér kenyérrel a legjobb.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!