Ez egy királyi menu, nagyon tetszik, biztosan nem hagyom ki és terítékre kerul majd nálunk is. Koszike!
Töltött pulykacomb:
1 kicsontozott pulykacomb
2 kifli vagy zemlye
1 tojás
15 dkg sonka
só, bors,petrezselyemzöld
Krumpligombóc:
O,5 kg nyers krumpli
15 dkg sonka
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 tojás
3O dkg liszt
só, bors, majoranna
2 gerezd fokhagyma
Gombamártás:
25 dkg giomba
1 hagyma
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kis fej zeller
2 gerezd fokhagyma
5 dkg szalonna
O,5 l zöldségleves
1 dc vörösbor
2 dc tejszin
2 EK konyak
2 EK paradicsompüré
A pulykacombot kicsontozzuk, az inakat kiszedjük , szétteritjük a húst és kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk.
Elkészitjük a tölteléket: beáztatjuk a 2 kiflit vagy zsemlyét, kicsavarjuk és összekeverjük a tojással, sóval, borssal,apró kockára vágott sonkával és a petrezselyemzölddel. A tölteléket rátesszük a kiteritett pulykacomb egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk. A hús széleti összetűzzük hogy ne follyon ki a töltelék. Tetejét megszórjuk grillfűszerrel. Sütőzasckóba tesszük és megsütjük.
Krumpligombóc:
A nyers krumplit meghámozzuk és lereszeljük. Kicsavarjuk a levétől és sóval, borssal, aróra vágott sonbkával és szalonnával, fokhagymával, tojással liszttel összekeverjük. Kis gombócokat készitünk belőle , forró, lobogó vizben 1O perc alatt kifőzzük.
Ha megfőttek a gombócok, pici olajon megpiritjuk őket.
Gombamártás:
A gombát szeletekre vágjuk , a zöldséget nagylyukú
reszelőn lereszeljül. A szalonnakockákat kiolvasztjuk majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és reszelt zöldséget , gombát és addig piritjuk mig a hagyma üveges nem lesz. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük a borral és tovább pároljuk. Kis idő után felöntjük a zöldséglevessel, addig főzzük mig a leve csak a fele mennyiségű lesz. Belekeverjük a tejszint, sóval, borssal, konyakkal izesitjük.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!