Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ínyencség étel receptek » Töltött pulykacomb krumpligombóc és gombamártás

felvitel dátuma: 2012-02-05 14:13:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1736
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Töltött pulykacomb:

1 kicsontozott pulykacomb

2 kifli vagy zemlye

1 tojás

15 dkg sonka

, bors,petrezselyemzöld

 

Krumpligombóc:

 

O,5 kg nyers krumpli

15 dkg sonka

15 dkg húsos füstölt szalonna

1 tojás

3O dkg liszt

, bors, majoranna

2 gerezd fokhagyma

 

Gombamártás:

25 dkg giomba

1 hagyma

1 sárgarépa

1 fehérrépa

1 kis fej zeller

2 gerezd fokhagyma

5 dkg szalonna

O,5 l zöldségleves

1 dc vörösbor

2 dc tejszin

2 EK konyak

2 EK paradicsompüré

Előkészületi idő: 3 perc

Sütési idő: 45 perc

Főzési idő: 3 perc
Elkészítés:

A pulykacombot kicsontozzuk, az inakat kiszedjük , szétteritjük a húst és kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk.

Elkészitjük a tölteléket: beáztatjuk a 2 kiflit vagy zsemlyét, kicsavarjuk és összekeverjük a tojással, sóval, borssal,apró kockára vágott  sonkával és a petrezselyemzölddel. A tölteléket rátesszük a kiteritett pulykacomb egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk. A hús széleti összetűzzük hogy ne follyon ki a töltelék. Tetejét megszórjuk grillfűszerrel. Sütőzasckóba tesszük és megsütjük.

Krumpligombóc:

 

A nyers krumplit meghámozzuk és lereszeljük. Kicsavarjuk a levétől és sóval, borssal, aróra vágott sonbkával és szalonnával, fokhagymával, tojással liszttel összekeverjük. Kis gombócokat készitünk belőle , forró, lobogó vizben 1O perc alatt kifőzzük.

Ha megfőttek a gombócok, pici olajon megpiritjuk őket.

Gombamártás:

A gombát szeletekre vágjuk , a zöldséget  nagylyukú

reszelőn lereszeljül. A szalonnakockákat kiolvasztjuk majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és reszelt zöldséget , gombát és addig piritjuk mig a hagyma üveges nem lesz. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük a borral és tovább pároljuk. Kis idő után felöntjük a zöldséglevessel, addig főzzük mig a leve csak a fele mennyiségű lesz. Belekeverjük a tejszint, sóval, borssal, konyakkal izesitjük.

 

 

Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Zsuzsa50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 február 05

Ez egy királyi menu, nagyon tetszik, biztosan nem hagyom ki és terítékre kerul majd nálunk is. Koszike!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.