A tésztához:
50 dkg liszt (finomlisztet használtam)
2 dkg éleszto
5 dkg cukor (az eredetiben 7 dkg van)
260 ml tej
5 dkg vaj
1 tojás
só
Tetejére:
1 tojássárgája 2 kk tejjel elkeverve
szezámmag
A toltelékhez:
sajtkrém vagy puha vaj
7 szelet fott sonka
fott tojás szeletekre vágva
sajtszelet vagy trappista sajt csíkokra szeletelve
Az élesztot felfuttattam fél deci langyos, cukros tejben. A lisztet osszekevertem elobb az élesztos tejjel, majd a tobbi hozzávalóval. 10 percig dagasztottam, majd a tésztát meghintettem liszttel, letakartam és 1 órát kelni hagytam.
A duplájára kelt tésztát 7 egyforma részre osztottam. Egyenként kinyújtottam, nagyjából téglalap alakúra, felét csíkokra vágtam, a másik felére ráhelyeztem a tolteléket. Eloszor megkentem vajjal/sajtkrémmel, ráraktam a felszeletelt sonkát, sajtot, fott tojást karikákra vágva. A tésztát ráhajtottam a toltelékre.
Mivel kozben is kelt, a kész szendvicseket nem kelesztettem tovább. Tetejuket megkentem a tejjel elkevert tojássárgájával, megszórtam szezámmaggal, és elomelegített sutoben 200 fokon kb. 20-25 percig sutottem.
(Eredeti recept: égigéro paszuly)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!