60 dkg sertésszűz
20 dkg rizs
20 dkg burgonya
só, bors fűszerkeverék ízlés szerint
Töltelék:
4 tojás
2 fehérpaprika
2 paradicsom
20 dkg bacon szalonna
Mártás:
5 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,25 dkg lecsó
só, bors, őrölt paprika
tejföl, liszt, kapor, petrezselyem
A szüzet szeljük, vékonyra kiklopfoljuk.
A kiklopfolt szüzet megtöltjük 8 ha szükséges tűzőtűvel összetűzzük, hogy a tételék ne jöjönn ki ), panírozzuk ( tojás, liszt, zsemkemorzsa ), és kirántjuk.
Középen kicsit átlósan elvágjuk.
Töltelék:
elkészítjük a szalonnából, paprikából, paradicsomból, tojásból a tölteléket.
Sóval, fehérborssal, petrezselyemmel ízesítjük.
A kiklopfolt szüzet megtöltjük, panírozzuk, és kirántjuk.
Paprika mártás:
Vöröshagymát apróra vágjuk, zsírban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a lecsót.
Fűszerezzük a sóval, borssal, őrölt paprikával, és kb. fél liter vízzel felengedjük.
A tejfölbe kevés lisztet, kaprot teszünk, és behabarjuk a mártást.
Tálalhatjuk krokettel, párolt rizzsel, sült burgonyával.
A paprikás mártásra tálaljuk a szüzeket.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!