nagyon finomnak látszik a leírás alapján ki fogom próbálni
30-35 dk tarja
4 szelet baconszalonna
10-15 dkg izlés szerinti kolbász
1 fej vörös- vagy lilahagyma
1 cső zöldpaprika
5-6 dk ízlés szerint.
sajt
4 kávéskanál mustár, só, bors, ételizesítő
Öntethez:
2 dl tejszín
2 dl paradicsomlé
2 evőkanál darált dió
4 szép szelet tarját kissé kiklopfoljuk, enyhén besózzuk, borsozzuk és egy kis ételizesítővel megszórjuk.
1-1 kávéskanál mustárt kenünk rá, majd teszünk rá 1-1 szelet baconszalonnát, karikára vágott hagymát, izlés szerinti kolbászkarikákat, zöldpaprika szeleteket és 1 csik sajtot.
Külön-külön fóliába teltekerjük.
Tepsibe tesszük, 1 dl vizet öntünk alá és forró sütőben 30-35 percig sütjük.
Ekkor kicsomagoljuk, jénai tálba rakjuk és leöntjük 2dl tejszín, 2 dl házi paradicsomlé vagy konzerv paradicsom és 2 evőkanál darált dió keverékével. Visszatesszük a sütőbe és még 10-l5 percig sütjük. Köretként én sós vizben főtt nagykockára vágott burgonyával tálalom, és a tányéron a burgonyát az öntettel meglocsolom.
Fejes saláta illik hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!