Tészta:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál só
20 dkg margarin
tej a liszt minőségétől függően,hogy könnyen dagasztható tésztát kapjunk
Töltelék:
15 dkg sonkás felvágott
1 tejszines tömlőssajt
1 doboz konzerv kukorica
4 evőkanál tejföl
Tészta kenéséhez
1 tojás ságája
1 evőkanál tejföl
Élesztőt 2 dl langyos tejben 1 kkanál cukorral felfuttatjuk. Margarint felolvasztjuk / ne legyen forró/ Liszthez hozzáadjuk a sót az felfuttatott élesztős tejet és a langyosra hült margarint. Könnyen dagasztható tésztát készítünk. Ha kell még hozzá tej , dagasztás közben adhatunk hozzá. 1 óra hosszáig kelesztjük.
Elkészitjük a tölteléket mig kel a tésztánk.
Sonkát apró kockára vágjuk és összekeverjük a kukoricával sajttal tejföllel. Sózni nem szükséges, mivel a tésztába is teszünk sót. Még nem próbáltam,de lilahagyma kockákkal is finom lehet....
Tészta miután megkelelt ,erősen lisztezett deszkára boritjuk és fél cm vastagra nyújtuk. 10x15 cm lapokra vágjuk a tésztát és egyik felébe halmozzuk a tölteléket. Másik felét ráhajtuk a széleit erősen lenyomkodjuk,hogy sülés közben ne follyon ki a tejföl és a sajt. Tepsibe tesszük. Tojás sárgáját elkeverjük a tejföllel és ezzel kenjünk meg majd reszelt sajttal szórjuk. Közepes lángon készre sütjök.
A töltelék kb másfél adaghoz elegendő.
Eredeti recept /olcsó receptek töltött korong/
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!