Nagyon guszta.
2 db bébi tök
50 dkg sertés vagy pulykacomb darálva
10 dkg rizs
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
20 dkg reszelt trappista sajt
2 dl tejföl
A mártáshoz:
1 cs.kapor
5 dkg vaj
2 ek.finom liszt
1/2l tej
só
ecet
kristály cukor
Előkészítés: A tököt megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk. Csak a magház részt távolítsuk el. A kaprot és a hagymát apróra vágjuk. A rizst megfőzzük.
Elkészítés: Összedolgozzuk a darált húst a rizzsel, tojással, sóval, borssal és a hagymával, majd a fél tökökbe töltjük. Tejföllel meglocsoljuk, és tepsibe tesszük. Pici vizet öntünk alá és sütőben kb. 30 percig sütjük 160 fokon. Megszórjuk a reszelt sajttal és 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és beletesszük a kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, cukorral és ecettel. Tálalásnál a mártással kínáljuk a tököt.Ha valaki köretet szeretne mellé a főtt burgonya illik mellé!
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!