1,5 kg vargányagombafej
1 db vöröshagyma
1 dl olaj
őrölt pirospaprika
fehérbors
majoranna
köménymag
1 db kisebb doboz sertésmájkrém
só
petrezselyemzöld
1 dl fehérbor
3 db zsömle
1 db tojás
tej a zsömle áztatásához
3 dl tejföl
1 db tojás
kevés mustár
10 dkg reszelt trappista sajt vagy dobozos medve sajt
olaj a tepsi kikenéséhez
1,5 kg közepes vargányagomba fejeket megmosunk, a közepüket kikaparjuk, hogy kis mélyedéseket kapjunk. 1 nagyobb fej vöröshagymát megfonnyasztunk, pirospaprikával, fehérborssal, majoránnával, öröltköménnyel ízesítjük és hozzáadjuk a kikapart gombát, egy kisebb doboz sertésmájkrémet, 1 dl fehérbort és készre pároljuk. Amikor már megvan a legvégén ízlésünk szerinti mennyiségű aprított petrezselyemzöldet is adunk hozzá. Közben langyos tejben megáztatunk 3 db száraz zsömlét, kinyomkodjuk a tejtől és a gombás- májkrémes raguhoz adjuk egy egész tojással együtt. Ezeket jól elkeverjük és visszatöltjük a gombafejek mélyedéseibe. Tetejére 3 dl tejfölből, egy egész tojásból, kevés mustárból öntetet készítünk és ebből minden gombafej tetejére teszünk, reszelt sajttal megszórjuk (lehet trappista vagy karaván sajt) és sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Ha van időnk a tejfölös krém helyett a tetejére sűrű besamelt is főzhetünk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!