6 drb. zsemle
40 dkg. tehéntúró
30 dkg. cukor
3 tojás
2 ek. tejföl vagy joghurt
egy fél citrom reszelt héja
Locsoláshoz
500 ml.tej
3 ek. cukor
vanilia
A zsemlék tetejét leváguk, belsejét kiszedjük. Kivűl– belűl meglocsoljuk a cukros, vaniliás tejjel. A tojássárgáját kikavarjuk a 15 dkg. cukorral, elvegyítjük a tehéntúróval, tejföllel és a citrom héjjával. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a maradék 15 dkg. cukorral. A fele mennyiségű habot óvatosan belekavarjuk a túrós masszába. Belekanalazzuk az áztatott zsemlékbe.
Előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc után ráhalmozzuk a maradék tojáshabot. Visszatesszük a sütőbe kb. 15-20 percre, hogy a hab megkeményedjen.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!