8 db. zsömle
1 kg tehéntúró
25 dkg mazsola
20 dkg cukor, vagy édesítő
2 citrom reszelt héja
2 cs vaníliás cukor
4 egész tojás
3 dl édesített tej a mártogatáshoz
a tepsi kenéséhez, pici vaj és zsemlemorzsa
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük, a túrót tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, vaníliát, mazsolát, a tojások sárgáját, a kikapart zsemle belsejét, összekeverjük.
A tojások fehérjét pici sóval habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük a túrómasszához.
A kikapart zsemléket egyenként beletesszük az édesített tejbe, de, ne nyomjuk bele, majd megtöltjük a túróval, rátesszük a tetejét, amit előtte szintén belemártunk a tejbe.
A tepsit kikenjük a vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd sorba belerakjuk a töltött zsemléket és előmelegített (200 fok) sütőben szép pirosra sütjük. (30-40 perc)
Nagyon finom laktató édesség.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!