· 6 db zsemle
· 50 dkg túró
· 2 cs. vaníliás cukor
· 2 db tojás
· 2 dl tejföl
· 4 evőkanál kristálycukor
· 3 dl tej
· 5 dkg vaj
· 10 dkg málna
1. A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk.
2. A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk.
3. A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral, a tojásokkal, a cukorral és . 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk. Majd óvatosan belerakjuk a málnát hogy ne törjön össze.
4. A zsemléket meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert szétázik. Egy kivajazott tepsibe tesszük.
5. Beletöltjük a málnás túrót, rátesszük a zsemlék kupakját.
6. Meglocsoljuk a tetejüket tejföllel. A margarint rámorzsoljuk.
7. Forró sütőben letakarva 10 percig, majd e nélkül további 15-20 percig sütjük. (Amíg szépen meg nem pirul.)
8. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!