25 dkg darált hús
25 dkg. gomba
egy kis fej hagyma, vagy egy darab póréhagyma
kevés olaj
kevés borsó, kukorica, sárgarépa - bármilyen zöldségféle, ami a rendelkezésünkre áll
1 + 6 tojás
fél liter tej
6 zsemle
A hagymát apróra vágjuk (póréhagymát felszeleteljük), az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, húst, a többi zöldséget. Puhára pároljuk, a levét fője el.
Kicsit kihűtjük a tölteléket, majd adunk hozzá egy tojást.
A zsemléknek levágjuk a kalapjukat, egy pillanatra a tejbe mártjuk, majd kiszedjük a belsejüket. Jól kinyomjuk belőle a tejet, s azt is hozzáadjuk a töltelékhez. Végül a levágott kalapokat is belemártjuk a tejbe, s apróra tépdesve azt is a töltelékhez rakjuk.
A zsemléket megtöltjük, sötőpapírral bélelt sütőbe sorakoztatjuk. Kb, 10 percet sütjük, majd mindegyik tetejére egy tojást ütünk. A tojással addig sütjük, míg a fehérje megsül, de a sárgája folyós marad.
Kiváló, gyors vacsora vagy meleg előétel
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!