Ha sütés közben nem sózod meg,akkor nem lesz puha.Mindig akkor kell sózni amikor már eszük.Ha 10cm hosszura és kb 2ujnyi széles csikokra vágod /A bőrét nem kell lehuzni/ és két oldalt a bőrét kissé bevagdosod ,szép és mutatós lesz.
3 kg zsírszalonna....ez az a mennyiség ami egyszerre kisüthető a friss töpi elfogyasztható és nem puhul meg
1 kanál só
az aljára régebbi zsír...hogy ne ragadjon le
kb 3 dl víz
1 dl tej, hogy szép pirosra süljön
A szalonnát megrendelni a hentesnél, bőrét lenyúzatni.
Kb 3 cm kockákra vágni, de ez a méret függ a szalonna érettségétől, vastagságától Leforrázni.
A lábasba tenni a régebbi zsírból, majd jöhet a szalonna, ráöntjük a vizet, a sót és állandó kevergetés mellett sütjük, amíg láthatóan, érezhetően kisült a zsírjából, nincs benne már a vizekből...(ekkor szépen gyöngyödzik)
Kiszedjük a tiszta zsírt, de hagyunk még a töpin, felöntjük a tejjel, amitől elkezd futni, nem árt apródonként és akkor a mennyiséget is jobban látjuk, mit kíván.
Hamar pirul most már vigyázni kell ...
Kiszedjük szűrőkanál segítségével
A maradék zsírt eltehetjük kenyérre kenéshez, pogácsába.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!