Hozzávalók:
A kaszinótojáshoz:
8 db tojás
2-3 nyomat mustár
3-4 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
1 csipet Őrölt bors
friss petrezselyemzöld
A sonkatekercshez:
12 szelet gépsonka téglalap alakú
20 dkg dkg vaj
4 csapott evőkanál liszt
8 dkg dkg reszelt ecetes torma
2 dl főzőtejszín
2 dl tej
20 dkg franciasaláta
só
Őrölt fehérbors
A díszítéshez:
saláta levél
uborka
paradicsom
paprika
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A kaszinótojáshoz a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. Kiszedjük a sárgáját, és egy kis tálba tesszük. Megborsozzuk, hozzáadunk egy kis mustárt, majonézt és tejfölt, a felaprított petrezselyemzöldet, és jól elkeverjük. Figyeljünk arra, hogy a kevert anyag masszív maradjon. Ezt a krémet habnyomó zsákba töltve a tojások félbe vágott részébe nyomjuk petrezselyemzölddel díszítjük.
A tormakrémes sonkatekercshez 8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, fehéredésig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehérborssal ízesítjük. A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, valamint a reszelt tormát. (Ha esetleg nem eléggé éreznénk a torma ízét, bátran tehetünk még hozzá.) Robotgéppel krémesre kikavarjuk. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. Franciasaláta alapra illetve majonézes burgonya alapra helyezzük, a tekercsek tetejét tetszés szerint díszítjük, saláta levéllel uborka paradicsom karikákkal .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!