Andikám, ez megint nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!
A tésztához:
100 ml langyos tej
100 ml langyos víz
1 kk cukor
1 kk só
1 ek olaj
2 tojásfehérje
500 g kenyérliszt T-650
1 kocka éleszto
A toltelékhez:
500 g darált hús
2 fej hagyma
2 db zoldpaprika (lehet keverni pirosat és sárgát is)
1 db paradicsom
6 ek paradicsomszósz
100 g reszelt sajt
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzold
Kenéshez:
tojássárgája
olvasztott vaj
Tetejére:
szezámmag
A tésztát kenyérsutogépben vagy kézzel is osszeállíthatjuk. 10-12 részre osztjuk.
Míg kel a tésztánk, elkészítjuk a tolteléket: a darált hús osszekeverjuk a felszeletelt hagymával, paprikával, paradicsommal, petrezselyemzolddel. Megsózzuk, megfuszerezzuk (tettem bele pizzafuszerkeveréket is). Hozzáadjuk a reszelt sajtot, szétnyomott fokhagymát, megszórjuk (édes vagy eros) paprikával és végul hozzátesszuk a paradicsomszószt is.
A megkelt tésztából golyókat formálunk. Ovális formára nyújtuk oket. Mindegyik tészta kozepébe teszunk a masszából és egy csíkban széthúzzuk a masszát. A tészta széleit uresen hagyjuk. A széleit egymáshoz nyomjuk, de a tolteléket nem fedjuk be. A sarkokat behajtjuk, benyomjuk, hogy a toltelék ne folyjon ki.
Sutopapírral bélelt tepsire rakjuk a tésztát. Megkenjuk tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és elomelegített sutoben 200 fokon sutjuk 20-25 percig. A sutobol kivéve megkenjuk olvasztott vajjal.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!