Hozzávalók:
2 db. tekercshez:
1 csomag. tortilla /nekem 320 grammos /8x20cm/ állt rendelkezésre/
25 dkg pulyka mell vagy comb/csirke is lehet/
1 db kápia paprika/esetleg kaliforniai csak piros legyen/
10-15 dkg mirelit vegyes zöldség/sokféle kapható, ki milyet vesz/
1 evőkanál olaj
só, bors/tetszés szerinti más fűszerek/
1 közepes fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
a ragu összeállítása mindenkinek a saját ízlése alapján, más hússal, és másféle zöldségekkel/esetleg frissel/ is összeállítható, függ attól, hogy kinek mi van otthon
a hús helyett sonkaszeletekkel is készíthető, akkor csak a zöldségeket pároljuk meg
Elkészítés:
A húst megmosom, majd csíkokra vágom és az olajon fehéredésig pirítom. Ezután hozzáadom a szeletekre vágott hagymát és többször megkeverve tovább párolom. Néhány perc múlva hozzáadom a zöldségeket, a fokhagymát és fűszerezem, majd puhára párolom. Mindez néhány perc alatt elkészül, nem kell annyira, puhára párolni, hogy szétessenek a zöldségek, egy picit maradhat roppanós. Ha elkészült kissé hagyom kihűlni, majd a mikroba néhány másodpercre beteszem a tortilla lapokat és langyosra melegítem. Amikor kiveszem, megkenem majonézzel és beletöltöm az elkészült, langyos ragut és feltekerem. Ha nem áll meg, mert gazdagon töltöttem /úgy jó!/, akkor fogpiszkálóvak összetűzöm a tálaláshoz.
Az összeállításnál elhagyható a majonéz, helyette salátalevél kerülhet a lapokra és arra halmozzuk a tölteléket.
Tálalhatjuk frissen készült salátával /vegyes sali/, vagy friss paradicsom, paprika és uborka karikákat helyezünk rá. Bármi lehet, amit a fantáziánk enged.
Amennyiben a 8 darab tortilla lap nem lesz egyszerre felhasználva, a maradékot a mélyhűtőbe kell tenni egy következő készítésig.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!