A tortilla hozzávalói:
30 dkg finomliszt
1 kk só
1,5 dl langyos víz
3 ek olívaolaj
6 gramm sütőpor
A töltelékhez hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
őrölt fekete bors ízlés szerint
1 tk házi darált paprikakrém
1 nagy fej vöröshagyma
A sütéshez:
2 ek zsír
A feltét hozzávalói:
2 db piros paprika
2 db zöld paprika
2 db paradicsom
1 fej hagyma
A tortilla készítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük.
Összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
Addig a tölteléket megsütjük.
A vöröshagymát felaprítottam, a zsíron üvegesre pirítottam, rá tettem a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam.
Majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem.
Amikor majdnem kész volt, akkor tettem rá 1 tk. paprikarémet .
Só nem kellett rá, mivel sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.
A zöldségeket felaprítjuk.
A pihentetett tésztát 6 részre osztjuk.
Mind a 6 darabot egyenként kör alakúra nyújtjuk.
Egy teflon serpenyőt felforrósítunk (zsiradék nem kell alá!) és egyenként a tésztalapokat megsütjük.
Két perc alatt az egyik felét, szépen felhólyagosodik.
Majd átfordítjuk és további 1-2 perc alatt készre sütjük.
A lapokat tetszőlegesen töltjük,ki mit szeret, mi van otthon a hűtőben.
A csirkemáj darabokat 4 tortillába osztottam el.
Ezután tettem rá a zöldségeket és egymásra hajtottam a két oldalát.
Érdemes a tortillát dupla adagban is elkészíteni, mert lehet lefagyasztani.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!