Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Nehéz » Tradicionális Somlói galuska

felvitel dátuma: 2014-12-29 23:41:22       mai nézettség: 1       nézettség: 1963
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A piskótához:

- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál porcukor
- 6 tojás
 - 10 dekagramm darált dió
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 1 mokkáskanál sütőpor

A vaníliakrémhez:

- 3 deciliter tej
- 3 darab tojássárgája
- 8 dekagramm porcukor
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 1 teáskanál étkezési keményítő

A csokiöntethez:

- 20 dekagramm jó minőségű étcsokoládé
- 1,5 deciliter tejszín
- 3 dekagramm vaj
- 2 evőkanál rum

A rumos öntethez:

 -2 evőkanál rum
- 1,5 deciliter víz
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 10 dekagramm cukor

Ezen kívül:

- 1 jó nagy marék mazsola ez valószínűleg nálunk kimarad ,de azért aszalt vörös áfonya van benne


- 2 deciliter rum
- 10 dekagramm darált dió
- 3 deciliter tejszínből vert hab
- 1-2 teáskanál kakaópor a díszítéshez

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

 


Először készítsd el a piskótát. A tojássárgájákat keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá apránként a sütőporral elvegyített lisztet is. Végül a külön tálban kemény habbá vert tojásfehérjét fakanállal, laza mozdulatokkal keverd hozzá. A masszát oszd három részre. Az egyikbe a kakaóport keverd, a másikba a darált diót, a harmadik maradjon natúr. A háromféle tésztát külön-külön süsd meg. Gyorsan, körülbelül 10-12 perc alatt megsülnek.

Állítsd össze a krémeket is. A vaníliakrémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliával jól keverd ki, majd apránként öntsd hozzá a tejet, vízgőz felett főzd krémsűrűségűre, és tedd bele az étkezési keményítőt. A csokiöntethez törd darabokra az étcsokoládét, öntsd hozzá a tejszínt és a rumot, majd vízgőz felett olvaszd fel. A rumos öntethez a vízben körülbelül 10 percig főzd a cukrot, ha már sűrűsödik, vedd le a tűzről, és add hozzá a reszelt narancshéjat és a rumot. A mazsolát áztasd be a rumba.

A megsült piskótalapokat törd kisebb darabokra, és keverd össze. Egy tálba először egy réteg piskótát tegyél, locsolj rá rumos öntetet, szórd rá a rumos mazsolát, a darált diót, majd tegyél rá a vaníliakrémből. Ezután újabb sor következik, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A teteje piskóta legyen. Erre szórj kakaóport, tegyél rá tejszínhabot, és alaposan locsold meg a csoki öntettel.  

Jó étvágyat nagyon fincsi

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.