ugy tűnik hogy egyszerüen meg lehet csinálni és nagyon gusztusos,biztos finom is én a maximumra értékelem
6 tojásból kakaós piskóta:
30 dkg cukor
30 dkg liszt / bele 1/2 szalálkáli,pici sütőpor,5 dkg kakaó/
12 ek. víz.
A 6 tojás sárgáját habosra verni a cukorral ,hozzáadni a 12 ek vizet,majd külön a fehérjét felverni keményre. A lisztet és a belevalókat a felvert sárgájához keverni géppel, majd fakanállal / hogy a hab össze ne törjön / belekeverjük a felvert fehérjét.
2 kis doboz / 4 dl / tejszínt felforralunk, beleteszünk 20 dkg étcsokit, kihűtjűk és másnapig hűtőbe tesszük.
A tortát 3 felé vágjuk. A tejszines csokit felverjük habnak / nagyon gyorsan felverődik /
A torta lapjait megkenjük baracklekvárral / csak éppen hogy, nem túl vastagon .Erre pakoljuk a felvert csokis tejszin egyharmadát és így teszünk mind a három lappal. A tetejét is ezzel kenjük meg.A hab nagyon jó állagú, nem kell félni, hogy folyni fog. / Évek óta sütöm így a tortát, még soha nem romlott el /
A tetejét díszíthetjük bármivel : csokireszelékkel, gyalult csokival, francia drazséval, stb.
Jó étvágyat hozzá ! Nagyon finom ! :))
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!