Fél kg tehén túró,20 dkg prézli,1 dl étolaj,15 dkg 20dkg búzadara, porcukor,1 vaníliás cukor,,2 csípet só,2 tojás,és 1 csapot kanál sütőpor,és 1 csapott evőkanál liszt.450gr tejföl. 3 l víz,pici só.
A tórót tojásokat,és egy vaníliás cukrott,2 csípet sót,5 dkg porcukor,a sütőpor,a liszt a búzadara,és ezt így jól össze gyúrjuk,ha se nem kemény,se nem puha,akkor jó,állni hagyjuk fél órát,és ezután közepes gombócokat formélunk a masszából,és 3 liter forrásban lévő vízbe tesszük,és hat hát perc ,és kész,szűrő kanállal óvatosan ki szedjük,és egy tálba tesszük,és az étolajon meg pirítjuk a prézlit sárgára,és ha késza prézli,még fórrón rá öntjük a túrógombócokra,és vigyázzva a gombócokat bele forgatjuk a prélibe,és porcukrozni ,és tejföllel,nagyon finom,de melegen ajánlom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!