Hozzávalók: 75 dkg tehéntúró
4 db tojás
14 dkg búzadara
10 dkg zsemlemorzsa
olaj
só
porcukor a szóráshoz
Elkészítése: A tehéntúrót átpaszírozzuk és tálba tesszük, hozzáadjuk az egésztojásokat gyengén megsózzuk.,belerakjuk a búzadarát jól összekeverjük és kb 1 órát pihentetjük. Vízbe mártott kézzel kisebb gombócokat formálunk belőle , enyhén sózott bő forrásba lévő vízbe főzzük kb 7-8 percig mérsékelt tűzön amíg a gombócok fel nem jönnek a víz tetejére. Közben az olajban aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, ebbe forgatjuk a kész gombócokat. Tetejét tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!