Hasonlóan készitem én is, de előre nem főzöm a grizt, csak mindjárt a tejjel. A túróba azért én még teszek egy kis porcukrot is. /ez izlés dolga/ Nagyon fincsi...............és soha nem esik szét a gombóc.
Ezt a gombócot amióta tudom a receptet így készítem a gyerekeknek, nagyon szeretik. Egyszerű, gyors és abszolút nem esik szét a gombóc.
Elkezdem a nagyon sűrű grízt főzni, a tejet felteszem forrni, beleteszek 3 tk. cukrot és mikor forr, belekanalazom a búzadarát. Pár percig főzöm, amíg jó sűrű masszát kapok, majd félreteszem kihűlni. Közben egy lábasban kevés olajon megpirítom a zsemlemorzást., Egy tálba belehelyezem a túrót és a vaníliáscukrot és villával jól áttöröm, hozzáadom a kihűlt tejbegrízt. Jól összedolgozom, gombócokat formálok belőle vízes kézzel és beleforgatom a zsemlemorzsába. Tálalásnál porcukrot és tejfölt is tehetünk rá.
Ha jó sűrű grízt készítünk biztos, hogy nem fog annyira ragadni a massza és nem esik szét a gombóc.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!