Elkészítés:
Piskóta elkészítése: a tojásokat külön választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és robotgéppel kemény habbá verjük. A sárgákat kézi habverővel egyneművé keverjük. Innentől kezdve csak spatulával dolgozunk. A sárgáját óvatosan belekeverjük a fehérjébe. Mikor márványos színű, több részben beleszitáljuk a lisztet,majd a kakaóport és cappuccino port , óvatosan beledolgozzuk a spatula segítségével. Hozzáadjuk a tejet és olajat,majd azt is jól eldolgozzuk benne. Egy sütőpapírral bélelt 20*15 cm átmérőjű tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 160 fokon ,30 percig sütjük alsó -felső fokozaton. Majd lekapcsoljuk és hagyjuk a sütőben kihűlni.
A krém elkészítése: a túrót egy villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát, a citrom levét, a mascarponét és egyneművé keverjük össze.
A kihűlt piskótát egy tálcára tesszük és a tetejét megkenjük a szamóca lekvárral. Erre ráhalmozzuk az egész krémet,majd elegyengetjük rajta. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit,majd a túrós rétegre öntjük és eligazítjuk rajta . Hűtőbe tesszük és legalább egy órát hagyjuk állni. Jó étvágyat kívánok hozzá!