50dkg liszt.
4 evőkanál cukor,
csipet só,
2,5 dkg.élesztő,
2,5 dl. tej,
8dkg olvasztott vaj,
2 tojássárgája, 1 egész tojás
Töltelék:
20 dkg túró,
1cs. vaníliáscukor, reszelt citromhéj.
a 2 tojás fehérje,
2 kanál porcukor,
mazsola
A lisztet mély tálba teszem, a széléra szórom a csipet sót.
A tejet meglangyosítom, kevés cukrot teszek bele, s az élesztőt felfuttatom.
A liszt közepébe mélyedést csinálok, beleszórom a cukrot, ráteszem a felfuttatott élesztőt, tojássárgáját.Összedolgozom, s beleöntöm a felolvasztott vajat, így szép, simára kidolgozom.Leterítem abrosszal, s másfél órát meleg helyen kelesztem. Én közben "meg-megpaskolom","dögönyözöm", így levegősebb lesz a tészta.Mikor megkelt, lisztezett deszkán átgyúrom, kinyújtom, s négyzet alakúra vagdosom.Minden négyzet közepébe egy kávéskanál túrómasszát teszek, s a tészta szemben lévő 2-2 sarkát összecsippentem. Felvert tojással alaposan megkenem, s még kelni hagyom kb fél órát.Forró sütőben sütöm.
Túrótöltelék: a tojásfehérjét habosra verem a vaníliásporcukorral, s beleteszem a túrót.Mazsolát is szórok bele (van aki ezt nem szereti)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!