Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, majd megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót egy villával áttörjük, majd összedolgozzuk a cukrokkal, a tojással és a citrom reszelt héjával.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
12, közel egyforma négyzetre vágjuk.
A tészták közepén elosztjuk a tölteléket. (Nekem kb. 1 nagy evőkanálnyi jutott mindegyikre.)
Majd a tészták négy sarkát összefogjuk és megcsavarjuk.
A béleseket sütőpapírral bélelt egész nagy tepsibe (38*30 cm) sorakoztatjuk.
Letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik.
Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt szép barnára sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.