Örömmel látom itt a nagyon szépre sikeredett munkád!
Tészta:
3 db tojás
3 ek liszt
1 kk sütőpor
3 ek cukor
25 cm tortasütő
Krém amit a tortaformába öntünk:
50 dkg túró
5 dl cseresznyés joghúrt
cukor ízlés szerint
2,5 dl felvert tejszín hab
3 dl cseresznyének a megfőtt leve
3 cs zselépor
Öntet:
darált cseresznye
1/2 dl rum
3 dl cseresznye megfőtt leve
Díszítésnek:
Tejszínhab, csoki díszek ízlés szerint
Én Zia tortaformában készítettem el.
Csinálsz 3 db tojásból egy 25 cm piskótát tortasütőbe.
Aztán fogsz egy nagy tálat, amelybe öntesz 50 dkg túrót.
Egy nagy dobozba cseresznye joghúrtot ( félitereset )
Teszel bele cukrot ( ízlés szerint, attól függ milyen édesen szereted ).
Felversz 1 tejszínt, majd azt félreteszed.
Aztán a cseresznyét megfőzöd kicsi cukorral, és leszűröd.
Öntesz egy 3 dl-s pohárba, majd félreteszed.
A többi lébe teszel zselét 3 csomaggal.
Megfőzöd, kicsit hülni hagyod, majd beleöntöd a túrómasszába, majd hozzáteszed a felvert tejszínt, és beleöntöd a Zia tortaformába.
Ha nincs tortaformád folpakkal kibélelt síma tortaformába is teheted.
A 3 db tojásból kisült piskótalapot beteszed a hűtőbe.
4 órát.
Addigra megköt, és eltávolíthatod a tortaformát, és szép formájú piskótád lesz.
A tortaformába 3 dl cseresznyelébe teszel megfőtt ledarált cseresznyét, rumot, cukrot ízlés szerint, majd nagyon pici zseléport. ( 1 kk )
Ha kihült beletöltöd a lyukakba.
Ha nincs Zilád díszítsed ki a tortát, és mikor tálalod önts mellé vagy fröcsköld le cseresznyés rumos lével.
Ennyi, az adag növelhető több túróval, joghúrttal, csak a zselé adagja fontos, azt tartsad pontosan be.
Én mindig 1 cs-l többet szoktam beletenni, hogy biztosan megkössön.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!