20 dkg csuszatészta
25 dkg tehéntúró
3 dl tejföl
8 dkg húsos füstölt szalonna
1 teáskanál olaj
ízlés szerint só
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós 1 teáskanál olajjal kevert vízbe tesszük és megfőzzük.
Meleg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.
1 dl tejfölre szedjük.
Jól összekeverve, melegen tartjuk.
Közben egy nagy serpenyőbe beletesszük a finomra vágott füstölt szalonnát , és folytonos keverés közben a zsírját kiolvasztjuk.
Ha a pörc már ropógós, és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt szalonnazsírra öntjük a meleg tejfölös tésztát, és erős lángon egy-két percig kevergetve kissé lepíritjuk.
Ezután rámorzsoljuk a túrót és a megmaradt tejföllel lelocsolva, a tetejére szórjuk a félretett szalonnapörcöt.
Az előmelegített forró sütőbe toljuk.
8-10 percig pírítjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!