Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Utóétel / meleg recept ( tálaláskor ) » Túrós és lekváros gombóc.

felvitel dátuma: 2014-03-04 20:50:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1641
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Igény szerin főtt áttört, kihűtött krumpli   (1 kg)

liszt                                                                ( kb 30 dk)

túró ízlés szerint ízesítve                          (25 dkg  )       

szilvalekvár

1-2 tojás

olaj kb fél dl

zsemlemorzsa ízlés szerint cukrozva

kevés őrölt fahéj

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A krumplit megfőzzükkrumplinyomón áttörjük, kihűtjük.

Adunk hozzá sót, 1 tojást és annyi lisztet hogy egy könnyen gyúrható tésztánk legyen.

4-5 cm vastag rudat sodrunk belőle, majd  ujjnyi darabokra szeleteljük és ellapítjuk kör formára, erre rárakjuk a túrót vagy a szilvalekvár, összedolgozuk a széleket és a tenyerünk között megformázzük.

Vizet forralunk és ha rakunk bele a gombócokból és amint feljönnek a víz tetejére, kiszedjük hideg vízbe.

Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, ha kész adunk hozzá cukrot és fahéjat és ebbe megforgatjuk a vízből kiszedett gombócokat.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.