Erzsike ! Ezt kipróbálom diabetikusan is . A receptjét hozom Neked is. Köszönöm hogy átvariálhatom!
Tészta: 50 dkg liszt, 25 dkg rama, 1,5 dl tej, 2 tk tejfel, 2,5 dkg élesztő, csipet só, 2 ek kcukor.
Töltelék: 80 dkg túró, 3 tojás sárgája, , 5 dkg mazsola, 2 cs. vcukor, 20-25 dkg kcukor, 1 citrom reszelt haja, 4 ek tejfel,
porcukor a forgatáshoz, ha kisült-
én nem tettem, mert elég édes volt így is....
a tejben a kis cukorral megfuttattam az élesztőt. a liszttel a vajat elmorzsoltam és a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrtam., ha keményebb, ne sajnáljuk belőle a tejfelt... egy órára letakartam. a mazsiolát beáztattam.
túrót a tejfellel, cukorral, v cukorral, tojással, citrommal , mazsolával, citrommal jól összedolgoztam.
Nagyon vékonyra nnyujtottam és közepes kávéscsészével szaggattam. Teáskanálnyi turót raktam mindegyik kközepébe és rányomkodtam a széleit.
10-12 perc alatt megsülnek... inkább vajszínű legyen és már vehető kifele....
én nem porcukroztam, igy is elég édes lett, nem kívánja szerintem a további cukrot...
nekem így 176 db lett. / az eredetiben ebből a menniségből 73 db-ot írtak.../
Jó étvágyat hozzá. Finom és kiadós...
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!