Jutkám, ez olyan gyonyoru és annyira finom, hogy a jovo héten biztosan kipróbálom!!!!!!!!!!!
20 dkg köles
5 dl tej
3 dkg vaj
3 evőkanál nádcukor
25 dkg túró
3 tojás
1 kispohár tejföl
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt áfonya
1 citrom héja és leve
1 teáskanál vaniliaaroma
A torta tetejére kb 20 dkg vegyes gyümölcs, tetszés szerint. /szőlő, málna, körte,...stb/
A kölest feltesszük két és félszeres mennyiségű tejben főni és hozzáteszünk egy csipet sót. Ha megfőtt, kb 10 perc, fedővel letakarjuk, míg az összes tejet magába nem szívta. Néha megkavarjuk.Közben beletesszük a vajat és egy evőkanál cukrot.
Közben a túróba tesszük a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, és levét, két kanál cukrot,a vaniliaaromát.
A tojásfehérjéket habbá verjük és mikor a köles kihült a kölest és a habot két, három adagra osztva, beletesszük a túróba és óvatosan elkeverjük, hogy a habot ne törjük nagyon.
Tortaformát kivajazunk, megszórjuk liszttel, beleöntjük a köleses masszát . A tetejére simítjuk a pohár tejfölt, díszitjük a gyümölccsel, majd egy óra hosszáig sütjük.
Ha teljesen kihült, szépen le lehet róla húzni a tortaforma karikáját.
Jutkám, ez olyan gyonyoru és annyira finom, hogy a jovo héten biztosan kipróbálom!!!!!!!!!!!
Nagyon gyönyörű lett és biztos finom.
Na, ez az első torta, amit nem tudtam elrontani. Ráadásul finom és egészséges! Mondjuk én nyírfa cukorral készítettem.
Kedves Edina! A nyírfacukor valóban a legjobb, csak nekem éppen nem volt itthon, de legközelebb azzal fogom én is elkészíteni.
végre leírtam, most már ismerem a kölest, a gyerekeknek majd megpróbálom elkészíteni
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!