· 30 dkg liszt
· 25 dkg sütőmargarin
· egy csipet só
· 6 evőkanál hideg víz
· 1 evőkanál ecet
Töltelék:
· 25 dkg túró
· 1 reszelt citromhéj
· 1 tojás
· 1 cs vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni .
Lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát
A túrót villával törjük egy kicsit össze, majd keverjük bele a tojást kenjük meg vele a tészta egyik felét. Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd reszeljünk rá citromhéjat.
A tészta üresen hagyott felét ezután hajtsuk rá a túrós részre, majd a tenyerünkkel kicsit nyomkodjuk le. Ezután derelyevágóval ízlés szerinti méretűre vágjuk fel, majd csavarjuk meg, és tegyük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd 15-20 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor a frissen kisült, ropogós, túrós rudakat vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!