Hozzávalók:
25 dkg ráma
25 dkg túró
50 dkg liszt
2 db tojássárga
2 kávéskanál só
3 dkg élesztő
kevés meleg tej (kb 1 dl)
pici cukor
reszelt sajt és/vagy szezámmag
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozom. Kb 2 órára hideg helyre teszem, de akár 1 hétig is eláll a tésztája.
(Ilyenkor kinyújtom, összehajtogatom, zsírpapírba és zacskóba teszem, majd be a hűtőbe.) Sütés előtt 2 ujjnyi vastagra nyújtom, megkenem tojásfehérjével, megszórom sajttal és maggal, és csak addig hagyom kelni, amíg a sütő bemelegszik, aztán megsütöm.
Sütési hőfokot nem tudok mondani, közepes lángon a sütő középső rácsán sül.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!