Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Túrós rácsos és sonkás kifli egy tésztából,Kata mó

felvitel dátuma: 2017-05-16 20:08:44       mai nézettség: 1       nézettség: 1204
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók a tésztához
60 dkg liszt
2 cs szárított élesztő
1/2 dl olaj
3 dl tej
1 kk só


Besamel mártás:
2 ek lisztet,2 ek vajjal megpirítunk
 
Sonkás töltelék:
30 dkg felkockázott csirkemellsonka
1 db Tv paprika kockára vágva
1 szál újhagyma a zölddel együtt
10 dkg reszelt sajt
Összekeverjük,ezzel töltjük meg a kifliket.
 
ÉDES
Túró töltelék:
40 dkg túró
15-20 dkg eritrit
1 egész tojás
1 vanília cukor
reszelt citromhaja
1 ek gríz (jobban egyben tartja a túrót)
A hozzávalókat összekeverjük
 
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tejet langyosítjuk és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, majd 30 percig kelesztjük.
Sós és édes süteményt is készíthetünk belőle.
Elnyújtjuk és tetszés szerinti töltelékkel megtöltjük.
tészta forrás: ketkes.com

Amíg a tészta megkel,addig elkészítjük a töltelékeket.

 

SÓS 
Besamel mártás:
2 ek lisztet,2 ek vajjal megpirítunk
(világosra), hozzáadunk 2 dl tejet,csipet sót,felfőzzük,majd hűtjük.
Ha kihűlt a mártás hozzákeverünk 1db natúr 100g-os tömb sajtot.
Ezt kenjük a kinyújtott tésztára.

Sonkás töltelék:
30 dkg felkockázott csirkemellsonka
1 db Tv paprika kockára vágva
1 szál újhagyma a zölddel együtt
10 dkg reszelt sajt
Összekeverjük,ezzel töltjük meg a kifliket.

ÉDES
Túró töltelék:
40 dkg túró
15-20 dkg eritrit
1 egész tojás
1 vanília cukor
reszelt citromhaja
1 ek gríz (jobban egyben tartja a túrót)
A hozzávalókat összekeverjük

Elkészítés:
A megkelt tésztát kétfelé osztjuk,az egyik felét kettévágjuk,mind a kettőt négyzet alakúra nyújtjuk és megtöltjük a túrótöltelékkel,ráhajtjuk a másik felét,amit előzőleg bevagdostunk.
A tészta másik felét kerekre nyújtjuk,megkenjük a besameles-sajtos
krémmel,9 szeletre vágjuk,ráhalmozzuk a sonkás tölteléket és feltekerjük kifli alakúra. 
175 fokos légkeveréses sütőben mind a két tepsit egyszerre betesszük és szép világos pirosra sütjük.
a töltelékek:saját recept
Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.