Hozzávalók a tésztához
60 dkg liszt
2 cs szárított élesztő
1/2 dl olaj
3 dl tej
1 kk só
A tejet langyosítjuk és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, majd 30 percig kelesztjük.
Sós és édes süteményt is készíthetünk belőle.
Elnyújtjuk és tetszés szerinti töltelékkel megtöltjük.
tészta forrás: ketkes.com
Amíg a tészta megkel,addig elkészítjük a töltelékeket.
SÓS
Besamel mártás:
2 ek lisztet,2 ek vajjal megpirítunk
(világosra), hozzáadunk 2 dl tejet,csipet sót,felfőzzük,majd hűtjük.
Ha kihűlt a mártás hozzákeverünk 1db natúr 100g-os tömb sajtot.
Ezt kenjük a kinyújtott tésztára.
Sonkás töltelék:
30 dkg felkockázott csirkemellsonka
1 db Tv paprika kockára vágva
1 szál újhagyma a zölddel együtt
10 dkg reszelt sajt
Összekeverjük,ezzel töltjük meg a kifliket.
ÉDES
Túró töltelék:
40 dkg túró
15-20 dkg eritrit
1 egész tojás
1 vanília cukor
reszelt citromhaja
1 ek gríz (jobban egyben tartja a túrót)
A hozzávalókat összekeverjük
Elkészítés:
A megkelt tésztát kétfelé osztjuk,az egyik felét kettévágjuk,mind a kettőt négyzet alakúra nyújtjuk és megtöltjük a túrótöltelékkel,ráhajtjuk a másik felét,amit előzőleg bevagdostunk.
A tészta másik felét kerekre nyújtjuk,megkenjük a besameles-sajtos
krémmel,9 szeletre vágjuk,ráhalmozzuk a sonkás tölteléket és feltekerjük kifli alakúra.
175 fokos légkeveréses sütőben mind a két tepsit egyszerre betesszük és szép világos pirosra sütjük.
a töltelékek:saját recept
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!