Tészta:
50 dkg tehéntúró
4 db tojás
10 dkg porcukor
6 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
75 dkg szilva
1 citrom leve
5 dkg porcukor
Tetejére:
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 dkg vaj
Simára keverjük az áttört túrót a tojások sárgájával meg a sütőporral, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Felét kizsírozott tortaformába vagy tepsibe terítjük és megszórjuk a megmosott kimagozott szilva kétharmad részével, amit a citromlével és cukorral ízesítve egy óráig állni hagyunk. Bevonjuk a maradék túrós tésztával, tetejét kirakjuk a maradék szilvával és meghintjük zsemlemorzsával, meg apróra morzsolt vajdarabokkal. A forró sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!