60 dkg finom liszt
2 tojássárgája
3 dcl langyos tej + 1 dcl tej futatott élesztőhoz
5 dkg cukor
3 dkg élesztő
pici só
8 dkb ramavaj
Töltelékhez:
fél kg túró
3 tojássárgája
ízlés szerint cukor
megmosott,1 egész reszelt citromhéj,és egyik fele citromlé
lehet hozzá mazsola
kenéshez:
1 tojásfehérje
A lisztet az futatott élesztővel ((1 dcl lanyostej,pici cukor és 3 dkg élesztő)),
pici sóval,2 tojássárgájával,5 dkg cukorral,3 dcl tejjel összegyúrjünk.,majd megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjunk és vékonyságura nyújtunk,kockára vágjunk.
Töltelékhez:
cukrot,3 tojássárgájával,reszelt citromhéjjal,,léval szerint izléssel túrót és csücsöket átlósan összefogjunk. A tetején tojásfehérjével megkenjünk.Bélelt sütőpapirral tepsire teszunk és állni hagyjunk 10 percet,majd 160 fokon sütjunk kb 25-30 percig,lehet tűpróba
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!