2 cs Tante Fanny Friss leveles tészta 270g
10 dkg beáztatott mazsola
25 dkg túró
1 ek. búzadara
1 ek liszt
2 tojássárgája
5 dkg krcukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom lé
1 tojás a kenéshez
diszitéshez cukordrazsé
A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval ( boros pohár is jó ) köröket szaggatunk, és papucsokat készítünk.
Felvert tojással megkenjük.
A túrót, búzadarát, lisztet, tojássárgáját, cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd a citrom levet összekeverjük. Mindegyik körre 1 ek. túrós masszát tegyünk.
Hajtsuk félbe, és a kimaradt tésztából szivecskéket formázzunk, majd tegyük a papucsokra, és kenjük meg felvert tojással.
Díszítésként szorjuk meg cukordrazséval.
Középső sínen a sütőben 25 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!