50dkg liszt,25dkg ráma vagy zsír,2,5dkg élesztő,1kis pohár tejföl,1 kis doboz kefir,25 dkg túró,2db tojás.só ízlés szerint./kb 5 mkanállal./
A kenéshez:2db tojássárgája
A lisztet a zsíradékkal először elmorzsoljuk és a többi hozzávalókkal összegyúrjuk, az élesztőt nem kell felfuttatni,hanem belemorzsoljuk és alaposan kidolgozzuk a tésztát.Egy tálcára lefolpakkozzuk és be 20 percre a hűtőbe.Utánna vékonyra kinyújtjuk és a felét megkenjük tojássárgájával és másik felét ráhajtjuk,majd kinyújtjuk és újra a fele tésztát megkenjük a tojássárgájával,ráhajtjuk a másik felét és 10 perc pihenés után 1cm vastagra nyújtjuk majd pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőpapíros tepsibe rakjuk,megkenjük tojással,bekapcsoljuk a sütőt,felmelegítjük 200 fokon, addig pihennek és betesszük a pogácsákat sülni,20-25 percre.Szép pirosra sütjük a tetejét.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!