1 cs Tante Fanny Friss vajas leveles tészta 270g
50 dkg túró
fél citromleve
2 db tojás
12 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 ek zsemlemorzsa
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A Tante Fanny friss vajas leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
A túrót villával összetörjük, hozzáadunk 1 db tojást, a citromlevet, cukrot, mazsolát, és ezt összekeverjük.
A tészta egyik felét megszórjuk zsemlemorzsával, majd ennek közepére helyezzük a túrós tölteléket, majd megkenjük a szélét tojással.
A tészta másik felét lisztbe mártott rácsozót végig húzzuk, majd ráhajtjuk a másik felére ( túros )
Az egészet bekenjük tojással, és légkeverős sütőben 210 C fokon megsütjük.
Langyosra hűtjük, megszórjuk porcukorral majd szeletelés után tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!