30 dkg liszt, 25 dkg túró, 25 dkg margarin, 25 dkg reszelt trappista sajt, + 5-10 dkg a szóráshoz, 1 tojás sárgája, fél evőkanál só.
A hozzávalókat összegyúrjuk, akár azonnal lehet sütni, de előre is elkészíthető, nem baj, ha pihen a tészta. (Én nagyobb adagot szoktam gyúrni, egy részét folpack fóliába tekerve lefagyasztom, mikor szükségem van rá, hagyom egy éjszakát, hogy kiolvadjon, megsütöm és olyan mintha frissen lett volna gyúrva a tészta.) A tésztából kis pogácsákat szaggatok, tojás sárgájával megkenem, megszórom reszelt sajttal, az előmelegített sütőt közepes lángra veszem és kb. 15-20 perc alatt készre sütöm. Mikor már szép színt kap, ki lehet venni. Másnap is finom, puha.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!