Elkészítettem ezt is, feltettem ide.Finom!
Tészta:
5 tojás,
5 kanál liszt,
5 kanál cukor,
1 cs sütőpor
Töltelék:
10 dkg porcukor
2 db tojássárga
0,5 kg túró
1 cs. vaníliáscukor
citrom reszelt héja
300 ml habtejszín
zselatin
Alsa gyümölcszselé
A tojássárgát kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül a habbá vert tojásfehérjét.
Egy 26 cm átmérőjű kerek tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, ebbe öntjük a tésztát. Kb. 20 percig sütjük.
Az összetevőket a tejszín és a zselatin kivételével egy tálban robotgéppel összeturmixoljuk .
A tejszínhabot kemény habbá verjük és lassan belekeverjük a túrós alaphoz. 1 dl vizet forrásig melegítünk, lezárjuk alatta a lángot és hozzákeverünk 3 teáskanál zselatint.
Oldódásig keverjük , majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a masszához.
A kihűlt piskótát benne hagyjuk a formában és rásimítjuk a túrós tölteléket.
Dermedésig hűtőbe tesszük.
Amikor már látjuk hogy a krém megszilárdult, díszíthetjük gyümölccsel, majd elkészítjük a zselét a tetejére.
Én az Alsa gyümölcszselét használom, nagyon bevált..
Amikor a zselé kihűlt, ráöntöm a tortára és visszateszem a hűtőbe szilárdulni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!